Congres Duurzame voeding – dagvoorzitter Frans Kok

 Congres Duurzame voeding, spreker Frans Kok Dagvoorzitter

Prof. Dr. Frans Kok, Emeritus hoogleraar Voeding en Gezondheid |
Wageningen University & Research

 

Over Frans Kok

Frans Kok is emeritus professor in Nutrition & Health en voormalig afdelingshoofd van de Divisie van Human Nutrition aan de Wageningen University. Hij volgde zijn opleiding humane voeding in Wageningen en epidemiologie aan de Harvard University in Boston.

Kok zijn wetenschappelijke onderzoek richt zich op onderwerpen zoals voeding en ziektepreventie, voedingsgedrag en overgewicht. In opkomende economieën zoals Azië en Afrika ligt de nadruk op voeding en deficiënties. Hij is auteur van ongeveer 350 wetenschappelijke artikelen en heeft 70 PhD studenten begeleid. Frans Kok is editor van drie voeding tekstboeken: ‘Personalized Nutrition – Principles and Applications’, ‘Introduction to Human Nutrition’ en ‘Biomarkers of Dietary Exposure’.

Van 2006 tot 2010 was hij Dean of Science van de Wageningen University. Hij was verantwoordelijk voor de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek en de postdoctorale opleiding. Kok was lid van meerdere nationale en internationale wetenschappelijke comités. Van 1997 tot 2004 was hij directeur van het European Nutrition Leadership Program in Luxemburg.