Congres Duurzame voeding – spreker Corné van Dooren

 Congres Duurzame voeding, spreker Corné van Dooren Duurzaamheid in de Schijf van Vijf
Hoe stimuleert het Voedingscentrum een duurzame voedselkeuze?

Dr. Ir. Corné van Dooren, Expert duurzaam eten | Voedingscentrum

Over Corné van Dooren

Corné van Dooren (12 januari 1965, Axel) werkt sinds  2007 bij het Voedingscentrum. Hij houdt zich bezig met voedselverspilling, keurmerken, dierenwelzijn, milieu-impact van eten en transparantie.

Hij studeerde Voeding en Gezondheid aan de Wageningen University. Hij is op 20 maart 2018 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op de gelijktijdige optimalisatie van de voedingskundige kwaliteit en ecologische duurzaamheid van voedingspatronen.

Hij heeft deelgenomen aan diverse adviescommissies en geeft regelmatig gastcolleges aan diverse hogescholen en universiteiten.