Congres Duurzame voeding – spreker Pieter van ’t Veer

Congres Duurzame voeding, spreker Pieter van ’t Veer Nutriëntenzekerheid in een duurzame(re) vorm
Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor een gezond & duurzaam voedingspatroon? 

Prof. Dr. Ir. Pieter van ’t Veer, Professor in nutrition, public health, sustainability | Wageningen University & Research

Over Pieter van ’t Veer

Pieter van ’t Veer (1957) studeerde Voedingen Gezondheid in Wageningen (1982) en Epidemiologie (Harvard School Public Health, 1982). Hij behaalde zijn PhD in Voedings-epidemiologie (Maastricht, 1990). Hij werkte voor het Koningin Wilhelmina Fonds (1982-1984), als onderzoeker bij TNO te Zeist (1984-1992), als docent bij Epidemiologie & Gezondheidsleer in Wageningen (1994-2002) en als leerstoelhouder Voeding en Epidemiologie bij de Afdeling Humane Voeding (2002-2015).

Zijn wetenschappelijke loopbaan richtte zich aanvankelijk op voeding en kanker; dit verschoof geleidelijk naar chronische ziekten, biomerkers en risicofactoren, voedingsgewoonten en –surveillance, preventie en volksgezondheid. Sinds drie jaar vervult hij een nieuwe leeropdracht op het gebied van Voeding, Volksgezondheid en Duurzaamheid. Hierbij richt hij zich vanuit een food-systems perspectief op het spanningsveld tussen voedselproductie & consumptie, gezondheid en duurzaamheid.