Jong geleerd is oud gedaan – spreker Caroline van Rossum

Jong geleerd is oud gedaan - spreker Jan Willem Roseboom Wat eten kinderen in Nederland? En volgen ze de aanbevelingen?
Resultaten van de Voedselconsumptiepeiling

Caroline van Rossum, Projectcoördinator Voedselconsumptiepeiling | Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Over Caroline van Rossum

Na haar opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool studeerde Caroline van Rossum door met de studie Humane Voeding aan de Wageningen University. Haar promotieonderzoek naar sociaal-economische gezondheidsverschillen voltooide zij in 1999 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Caroline van Rossum deed haar eerste werkervaring op bij farmaceut Solvay (1994). Aan het eind van haar promotietraject kreeg zij een aanstelling als NWO-postdoc onderzoeker naar genetische factoren van overgewicht, met het RIVM als werkplek.

Vanaf 2003 werkt Caroline van Rossum als senior voedingskundige projectleider op het gebied van Voeding en gezondheid bij het RIVM en werkt zij aan verschillende projecten ter ondersteuning van het voedingsbeleid. Zoals het kwantificeren van de gezondheidseffecten van voeding, het Nederlands Voedingsstoffenbestand.

Momenteel is Caroline van Rossum projectcoördinator van de Voedselconsumptiepeiling (VCP). In deze peiling worden gegevens verzameld over de voedselconsumptie en de voedingstoestand van een steekproef uit de Nederlandse bevolking. Naast het werk voor de VCP is zij betrokken bij projecten die aan de VCP en NEVO gerelateerd zijn.