Jong geleerd is oud gedaan – dagvoorzitter Onno van Schayck

Jong geleerd is oud gedaan - dagvoorzitter Onno van Schayck Dagvoorzitter

Prof. Onno van Schayck, Professor Preventieve Geneeskunde | Maastricht University

Over Onno van Schayck

Prof. Dr. Onno C.P. van Schayck is hoogleraar Preventieve geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Hij is wetenschappelijk directeur van de Onderzoeksschool CaRe, bestaande uit vier instituten, namelijk, CAPHRI (Care and Public Health Research Institute) van Universiteit Maastricht, RIHS (Radboud Institute for Health Sciences) van het Radboud Universitair Medisch Centrum, APH (Amsterdam Public Health research institute) van het VUmc in Amsterdam en NIVEL (Nederlands Institute for Health Service Research) in Utrecht.

Onno van Schayck is onder meer projectleider van het project de Gezonde Basisschool van de Toekomst, waarin er wordt onderzocht of kinderen die op de basisschool een dagritme aangeboden krijgen met voldoende onderwijstijd, sport, bewegen, spelen en aandacht voor gezonde voeding een betere fysieke, emotionele en intellectuele groei doormaken. Daarnaast wordt gekeken naar de maatschappelijke en economische voordelen op zowel de middellange als de lange termijn.

Hij begeleide meer dan 60 promovendi als promotor. Hij heeft meer dan 500 artikelen gepubliceerd in Internationale tijdschriften en is erkend als de meeste geciteerde onderzoeker ter wereld op zijn specifieke onderzoeksgebied. Hij is (of was) lid van vele nationale en internationale commissies waaronder de Gezondheidsraad, van de Wetenschappelijke Adviesraad van ZonMW VIDI  en het Longfonds en lid van de Lancet Global Commision on Pollution, Health and Development van de VN. Hij is tevens honorair hoogleraar in Edinburgh.