Jong geleerd is oud gedaan – spreker Maartje Willeboordse

De gezonde basisschool van de toekomst: wat is het effect op eten en bewegen?

Maartje Willeboordse, Senior Onderzoeker Gezonde Basisschool van de Toekomst | Maastricht University

Over Maartje Willeboordse

Dr. Maartje Willeboordse is senior onderzoeker aan de Universiteit Maastricht. Na haar opleiding in de bewegingswetenschappen heeft zij onderzoek gedaan naar beweging, vroege preventie en overgewicht bij kinderen. De laatste vier jaren is zij werkzaam als wetenschappelijke coördinator van De Gezonde Basisschool van de Toekomst. In dit project onderzoekt zij of kinderen die op de basisschool een dagritme aangeboden krijgen met voldoende onderwijstijd, sport, bewegen, spelen en aandacht voor gezonde voeding een betere fysieke, emotionele en intellectuele groei doormaken. Daarnaast wordt gekeken naar de maatschappelijke en economische voordelen op zowel de middellange als de lange termijn.

Maartje is tevens betrokken bij een tal van onderzoeken gericht op gezondheidsbevordering bij kinderen, zoals verbetering van het binnenklimaat op school, innovatieve stimulatie van beweging op school, en voorkomen van niet-overdraagbare ziekten in India.

Maartje streeft ernaar om met haar werk een bijdrage te leveren aan de wetenschappelijke kennis, en tevens een verschil te maken in de levens van mensen.