Jong geleerd is oud gedaan – spreker Monique L’Hoir

Jong geleerd is oud gedaan - spreker Monique L’Hoir Hoe eerder, hoe beter…gevleugelde woorden met betrekking tot gezond gedrag!

Monique L’Hoir, Psychotherapeut, klinisch pedagoog (niet uitvoerend) en senior onderzoeker | Wageningen University, GGD-NOG

Over Monique L’Hoir

Monique L’Hoir is klinisch pedagoog en GZ-psycholoog / psychotherapeut (niet uitvoerend) en heeft ca. 20 jaar in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC) te Utrecht gewerkt op de afdeling Medische Psychologie. Zij is gepromoveerd op onderzoek naar risico- en preventieve factoren van wiegendood. Zij heeft tien jaar gewerkt bij de Riagg in Noord-Limburg, 7 jaar bij TNO, Child Health te Leiden en ze werkt nu bij de Wageningen Universiteit en de GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Ze heeft onderzoek gedaan naar de preventie en aanpak van slaapproblemen bij jonge kinderen en meegewerkt aan de JGZ-richtlijn “Gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen”. Ze voerde met collega’s een RCT uit naar gezond gewicht bij 0-4-jarigen (B-BOFT) en een longitudinaal onderzoek naar overgewicht in 6 steden.

Met collega’s uit andere kennisinstituten is ze, namens TNO, trainer van een scholingsprogramma voor de Kinderopvang: “Een Gezonde Start” en van de Gemeenschappelijke Inschatting Zorgbehoeften (GIZ). Ze maakt deel uit van het bestuur van Kind & Slaap, een werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Ze was voorzitter van het Internationale congres over doodgeboorte, babysterfte en wiegendood (2014, Amsterdam) en van het congres: Traumatische ervaringen in de kindertijd: facts, findings & solutions (2015, Utrecht). Samen met Dr. Bregje van Sleuwen heeft ze een boekje geschreven voor ouders over slaap: Het – alles wat je moet weten over – slaapboek.

Ze is op 29-11-1957 geboren in voormalig Belgisch Congo, getrouwd en heeft vier kinderen.