"It takes two to tango" - Voeding en beweging kunnen niet zonder elkaar!

Congres Voeding & Leefstijl

Driebergen |

Congresverslag

Op 19 november 2016 organiseerden Fit!vak, iFitness en het FrieslandCampina Institute hét congres over voeding en leefstijl voor fitnessprofessionals. In workshops werd meer verteld over wat de beste voeding bij sport is, hoe het zit met timing en hoe je omgaat met voeding en sport bij bijvoorbeeld afvallen, diabetes en ouderen.

De conclusie van de dag: ‘It takes two to tango, voeding en beweging kunnen niet zonder elkaar!’. Bekijk de filmpjes waarin de sprekers de belangrijkste take-out van hun presentatie vertellen. De gehele presentaties zijn ook te downloaden.

Start met de basisvoeding – Anja van Geel (sportdiëtist)

“Gespierd is het nieuwe dun, waarbij sporters niet altijd doelen stellen die realistisch zijn. Daar moeten fitnessprofessionals alert op zijn in hun adviezen.”

Presentatie

Video

Timing van voeding – Marco Mensink PhD, MD (universitair docent voeding en gezondheid Wageningen University & Research):

“Timing van inname van eiwitten kan ook van belang zijn voor mensen die willen afvallen en daarmee een interessant onderwerp voor fitnessprofessionals.”

Presentatie

Video

Voeding & Leefstijl bij diabetes type 2 – Jan Willem van Dijk PhD (docent en onderzoeker Hogeschool van Arnhem en Nijmegen):

“Fysieke inspanningen zijn niet alleen belangrijk om af te vallen, maar zorgen voor meer gezondheidswinst bij patiënten met diabetes type 2.”

Presentatie

Video

Voeding & Leefstijl bij overgewicht – Esther van Etten (sportdiëtist):

“Er zijn vele meningen over voeding en leefstijl. Ik hoop dat mijn workshop ertoe heeft geleid dat mensen kritisch gaan kijken naar hun eigen handelen.”

Presentatie

Video

Voeding & Leefstijl bij ouderen – Ellen van Dongen PhD-candidate (Wageningen Food & Biobased Research) en Nick Wezenbeek PhD-candidate (Wageningen University & Research)

“Eiwitinname gedurende de dag en gedoseerde krachttraining is belangrijk voor ouderen. Op dat gebied liggen kansen voor de fitnessbranche.”

Presentatie

Video

Dagvoorzitter Ronald Wouters (directeur Fit!vak)

“Dit congres heeft ervoor gezorgd dat er nog meer bewustwording is voor de kansen voor onze sector op het gebied van voeding, leefstijl en vitaliteit.”

Organisatie

Congres Sport & Leefstijl 1

Congres Sport & Leefstijl 2

Congres Sport & Leefstijl 3