Congres voor diëtisten uit heel Europa op 29 en 30 september 2017 in Rotterdam

Op 29 en 30 september 2017 organiseert de European Federation of the Association of Dietitians (EFAD) haar jaarlijkse congres in Rotterdam. Het thema van het 10e EFAD congres is ‘The future is now’. Onderdeel van het programma is een parallelsessie over sport en voeding.

Congres voor diëtisten uit heel Europa op 29 en 30 september 2017 in Rotterdam

Het 10e EFAD Congres biedt een uitgebreid programma en de mogelijkheid om diëtisten uit heel Europa te ontmoeten en te netwerken. “Het thema van het congres is ‘The future is now’, want vooruit denken is een van de sterke punten van de EFAD, aldus Annemieke van Ginkel – voorzitter van de EFAD.

De ambitie van de EFAD is om een toonaangevend congres over voeding en diëtetiek aan te bieden, waarbij diëtisten, onderzoekers en voedingskundigen samen komen. Annemieke van Ginkel nodigt diëtisten uit om naar het EFAD congres te komen om meer inzicht te krijgen in het Europese perspectief op voeding, te netwerken in een internationale omgeving en kennis te delen op het gebied van voeding en diëtetiek. En nu het jaarlijkse EFAD congres in Rotterdam is kunnen Nederlandse diëtisten gemakkelijk langskomen!

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden: efadconference.com

Parallel sessie Sport & Voeding

Het FrieslandCampina Institute is ook bij het EFAD congres aanwezig en ondersteunt de parallel sessie over sport en voeding, ‘The relevance of nutrition for excercise’. In deze sessie zullen experts op het gebied van sport en voeding hun kennis en de laatste wetenschappelijke inzichten delen. Professor Luc van Loon (Maastricht University) geeft een overzicht van de wetenschap rondom voeding en de sportprestatie. De rol van voeding bij herstel na inspanning wordt behandeld door professor Emma Stevenson (Newcastle University). Na deze presentaties is de lancering van het EFAD’s expert netwerk sport & voeding!

Congres voor diëtisten uit heel Europa op 29 en 30 september 2017 in Rotterdam 1