De Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum

Op 22 maart 2016 heeft het Voedingscentrum de nieuwe Richtlijnen Schijf van Vijf gepubliceerd. Het doel van deze richtlijnen is het geven van praktische handvatten aan Nederlandse consumenten voor het samenstellen van een gezond voedingspatroon. Hierbij richt men zich voornamelijk op voedingsmiddelen die de meeste gezondheidswinst geven.

 

Voedingsmiddelen in de Schijf van Vijf

De bedoeling is dat er dagelijks uit alle vakken genoeg wordt gegeten. Het advies is om dagelijks uit alle 5 vakken te eten en daarin te variƫren. Het Voedingscentrum heeft per leeftijdsgroep en geslacht de aanbevolen hoeveelheden bepaald. De basisvoedingDe Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrumsmiddelen zijn verdeeld over vijf schijven:

  1. Groente en fruit
  2. Brood en graanproducten
  3. Vis, peulvruchten, vlees, noten, ei en zuivel
  4. Dranken
  5. Smeer- en bereidingsvetten

 

Meer informatie: http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/nieuwe-schijf-van-vijf-in-kleine-stappen-naar-het-ideaal.aspx