FrieslandCampina erkend voor inspanningen op het gebied van betere voeding

Resultaten van de Global Access to Nutrition Index 2018

FrieslandCampina is in de 2018 Access To Nutrition Index gestegen naar een vierde plaats en is daarmee de grootste stijger ten opzichte van 2016. Elke twee jaar brengt de index de bijdrage van voedselproducenten aan het beschikbaar maken van betere voeding wereldwijd in kaart.

FrieslandCampina erkend voor inspanningen op het gebied van betere voeding 1De wereldwijde activiteiten en doelstellingen van FrieslandCampina op het gebied van betere voeding voor de wereldbevolking zijn beschreven in het FrieslandCampina-voedingsbeleid. Dit beleid beschrijft onze uitgangspunten voor een gezonder productaanbod, transparante communicatie en educatieprogramma’s over een gezonde leefstijl. Ook laat het zien hoe FrieslandCampina zich inzet om de producten en de juiste voedingsstoffen beschikbaar te maken voor meer mensen.

Over ATNI

De Access to Nutrition Index (ATNI) is op 23 mei 2018 gepubliceerd door de Access to Nutrition Foundation (ATNF), een onafhankelijke non-profitorganisatie in Nederland die zich toelegt op objectieve beoordeling en verbetering van de bijdrage die de private sector levert aan de aanpak van wereldwijde voedseluitdagingen. De ATNI is ontwikkeld via een uitgebreid proces en raadpleging van diverse partijen. De eerste wereldwijde index werd gelanceerd in 2013 en de tweede wereldwijde index in januari 2016.

Lees het persbericht.