Lancering Platform Sterke Botten met nieuwe exhibit in CORPUS

Op 5 november 2016 is het Platform Sterke Botten gelanceerd met de opening van een nieuwe exhibit in CORPUS ‘reis door de mens’. De exhibit is een leerzame belevenis die de bezoekers laat ervaren hoe belangrijk sterke botten gedurende je hele leven zijn en hoe je met gezonde voeding, bewegen en zonlicht je botten sterk kunt houden. Zo kunnen jaarlijks de 230.000 bezoekers van CORPUS iets opsteken over hoe zij hun botten sterk kunnen houden.

Lancering Platform Sterke Botten met nieuwe exhibit in CORPUSSterke botten heb je je leven lang nodig om gezond en vitaal te kunnen leven, dat is de boodschap van het Platform Sterke Botten. Net als de boodschap dat mensen met gezonde voeding, beweging en voldoende zonlicht aan sterke botten kunnen bouwen. Het Platform Sterke Botten werd 5 november 2016 officieel gelanceerd met een opening van de nieuwe exhibit in CORPUS. Op deze manier kunnen jaarlijks de 230.000 bezoekers van CORPUS iets opsteken over hoe zij hun botten sterk kunnen houden.

Aan sterke botten bouw je je leven lang

“Sterke botten worden vaak vergeten als we het hebben over een gezonde leefstijl, terwijl ze juist erg belangrijk zijn voor ons lichaam. Je hebt sterke botten nodig om je leven lang alle gewone dagelijkse dingen te doen, zoals rechtop zitten, lopen, fietsen, sporten en werken”, aldus Angelique van Dam, woordvoerder Platform Sterke Botten. Op dit moment hebben zo’n 800.000 Nederlanders last van zwakke botten. Dit aantal zal naar verwachting de komende jaren oplopen vanwege de vergrijzing van onze samenleving en de passieve levensstijl van jongeren.

“Sterke botten van jong tot oud: dat is de missie van het Platform Sterke Botten”, Angelique van Dam, woordvoerder Platform Sterke Botten.

Reis door het menselijk lichaamLancering Platform Sterke Botten met nieuwe exhibit in CORPUS 1

In CORPUS ‘reis door de mens’ maken bezoekers op een unieke manier kennis met het menselijk lichaam en kunnen ze via vele educatieve attracties ervaren hoe hun eigen lijf werkt en hoe ze kunnen werken aan hun eigen gezondheid. “Door de al bestaande samenwerking tussen FrieslandCampina en CORPUS, ontstond het idee om het nieuwe Platform Sterke Botten een tastbare start te geven met een nieuwe educatieve tentoonstelling. De boodschap van voldoende bewegen en gezonde voeding, met producten die veel voedingsstoffen leveren voor onder andere de botten, past uitstekend bij onze purpose nourishing by nature “, aldus Frank van Ooijen, Director Corporate Communication bij FrieslandCampina.

Meer informatie over het Platform sterke botten: www.sterkebotten.nu