NEVO-online geactualiseerd

Voedingskundige samenstelling van bijna 2400 voedingsmiddelen in Nederland

Op 26 september heeft het RIVM de NEVO-online geactualiseerd. De NEVO bevat de voedingskundige samenstelling van bijna 2400 voedingsmiddelen.

In het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) is de voedingsmiddelensamenstelling van bijna 2400 producten te vinden die in Nederland met regelmaat worden gegeten en een grote bijdrage leveren aan de inname van energie en voedingsstoffen. Het RIVM heeft op 26 september 2016 een geactualiseerde versie uitgebracht, namelijk de NEVO-online 2016.

Nieuw

In de vernieuwde NEVO-online zijn er 255 nieuwe voedingsmiddelen toegevoegd ten opzichte van de vorige uitgave in 2013. Hier gaat het om oliesoorten, broodsoorten met pitten en zaden en nieuwe margarine of halvarinesoorten. Ook zijn er 60 voedingsmiddelen uit de NEVO-online gehaald, omdat ze nier meer verkrijgbaar waren in Nederland.

Naast een actualisatie van het aanbod in voedingsmiddelen is er ook gekeken of de voedingswaardesamenstelling van voedingsmiddelen die al in de NEVO-online stonden kon worden herzien of toegevoegd. Hier gaat het vooral om de gehaltes aan natrium, vitamine K, vitamine D en jodium.

Zie voor meer informatie NEVO-online.

Bron: RIVM