Platform over voeding voor zorgmedewerkers kleinschalig wonen

Online platform voor zorgmedewerkers

Het platform ‘Voeding in de Zorg’ biedt kennis en inspiratie over eten en drinken en is gericht op medewerkers in de kleinschalige zorg.

Er komt steeds meer kleinschalige zorg en zorgmedewerkers zijn vaak ook verantwoordelijk voor eten en drinken. Eten en drinken zijn de kleine geniet momenten voor de bewoners en dus belangrijke momenten op de dag. Het online platform ‘Voeding in de Zorg’ helpt medewerkers in de zorg met ideeën, tips en recepten.

Onderzoek zorgmedewerkersPlatform over voeding voor zorgmedewerkers kleinschalig wonen

FrieslandCampina heeft een onderzoek gedaan onder zorgmedewerkers in Nederland om in kaart te brengen wat zorgmedewerkers kan helpen in hun dagelijkse werk. Eén van de uitkomsten was dat zorgmedewerkers meer willen weten over eten en drinken. Er is niet alleen behoefte aan voedingskundige informatie, maar ook praktische tips; hoe maak je het zorgen op het gebied van eten en drinken leuker?

Het online platform ‘Voeding in de Zorg’ springt hier op in met bijvoorbeeld columns van diëtisten over verschillende actuele thema’s als eiwitten en de vernieuwde Schijf van Vijf. Ook biedt het platform inspiratie om meer te kunnen genieten van de eetmomenten, bijvoorbeeld met eenvoudige recepten gericht op kleinschalig wonen.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website Voeding in de Zorg.