Spring mee op het ‘Spring voor Sterke Botten’ event in CORPUS

Op 20 oktober 2018 wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van sterke botten. Platform Sterke Botten organiseert daarom op deze dag het tweede ‘Spring voor Sterke Botten’-evenement bij de educatieve attractie CORPUS ‘reis door de mens’ in Oegstgeest.

Platform Sterke Botten organiseert tweede ‘Spring voor Sterke Botten’ event in CORPUS 1

FrieslandCampina onderschrijft het belang van sterke en gezonde botten en ondersteunt daarom het Platform Sterke Botten. Het event staat in het teken van ons skelet en de vraag: wat kun je zélf doen om sterke botten te krijgen en behouden? Omdat voedings- en gezondheidsprofessionals bij uitstek het goede voorbeeld kunnen geven en de beste voorlichters zijn als het gaat om een goede botgezondheid worden zij uitgenodigd om:

  • met een team van maximaal vier collega’s deel te nemen aan het ‘Spring voor Sterke Botten’-toernooi, en/of;
  • deel te nemen aan de informatiemarkt met banners, posters of ander promotie- of informatiemateriaal (er zijn kramen beschikbaar).

Op dit moment hebben zo’n 900.000 Nederlanders last van zwakke botten. Het RIVM voorspelt dat dit aantal in 2025 zal stijgen tot 1,2 miljoen, mede door de vergrijzing van onze samenleving en de passieve levensstijl van jongeren. Angelique van Dam, initiatiefnemer Platform Sterke Botten en Directeur van de Osteoporose Vereniging: “Sterke botten van jong tot oud: dat is de missie van Platform Sterke Botten. Het belang van sterke botten willen wij bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Onze activiteiten zijn gericht op het stimuleren van beweging en goede voeding. Elementen die essentieel zijn voor de opbouw van sterke botten.” 

Enthousiast geworden? Spring met je team mee voor sterke botten op 20 oktober! Meld je hier aan.