Symposium Overgewicht en overgevoeligheid bij kinderen: hoe help je ouders op weg?

Symposium NZO ‘Overgewicht en overgevoeligheid bij kinderen: hoe help je ouders op weg?’Hoe kun je als diëtist en professional makkelijker met ouders en kinderen praten over onderwerpen als gewicht, voedselovergevoeligheid en leefstijlveranderingen? Dat is op 8 maart het thema van het jaarlijks symposium van de Nederlandse Zuivel Organisatie in TivoliVredenburg in Utrecht. FrieslandCampina Institute is ook aanwezig met een stand en materialen.

De manier waaróp de diëtist in gesprek gaat met een ouder of kind is vaak net zo belangrijk als de boodschap zelf. Houding en taalgebruik hebben een grote invloed op het succes van een behandeling. Tijdens dit symposium delen onder andere drs. Sanne Niemer (VU Amsterdam) en dr. Sanne Gerards (Universiteit Maastricht) hun wetenschappelijke kennis op dit gebied. Met veel praktische tips! Daarnaast wordt een stappenplan gepresenteerd waarmee ouders een solide basis kunnen leggen voor een gezond voedingspatroon van hun kind, ook voor later.

De rol van zuivel bij allergie, overgewicht en lactosegevoeligheid komt tijdens het symposium ook aan bod. Er wordt gekeken naar wetenschappelijk onderzoek in verschillende landen;  Hoe vaak komt melkallergie of lactosegevoeligheid voor en zijn er verschillen tussen zuivelproducten? De dagvoorzitter is net als bij onze eerdere symposia: Joost Hoebink.

  • Doelgroep: diëtisten, gezondheidszorgprofessionals, voedingsdeskundigen, studenten voeding en diëtetiek en iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.
  • Accreditatie: aangevraagd voor diëtisten. Studenten en aio’s kunnen een certificaat van deelname bij ons aanvragen.

Bekijk hier het volledige programma of ga naar www.zuivelsymposium.nl voor meer informatie. Aanmelden voor het symposium kan via deze link.