Voedingscentrum lanceert ‘Kies Ik Gezond?’-app

Het Voedingscentrum heeft op 4 januari 2018 de ‘Kies Ik Gezond?’-app gelanceerd. Met deze app kunnen consumenten producten scannen, zoeken en vergelijken. Om zo de gezonde voedingskeuze te stimuleren.

Voedingscentrum lanceert ‘Kies Ik Gezond?’-app 1Hoe kies je gemakkelijk een product uit de Schijf van Vijf? Het Voedingscentrum helpt consumenten hier mee door de ‘Kies Ik Gezond?’-app te lanceren. In deze app staat een groot deel van de voedingsmiddelen die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. De gebruiker van de app kan de streepjescode op een product scannen en zo de voedingswaarde en ingrediëntenlijst van dat producten opzoeken.

“De app maakt etiketten lezen veel makkelijker en leuker”, aldus Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum.

Vergelijk producten

Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app kan de voedingswaarde van producten met elkaar vergeleken worden. Staat een product dat je scant niet in de Schijf van Vijf? Dan biedt de app automatisch gezondere alternatieven aan. Op dit moment bevat de app nog geen allergie-informatie, aldus het Voedingscentrum.

Wil je meer weten over de ‘Kies Ik Gezond?’-app of de app meteen downloaden? Bekijk dan de website van het Voedingscentrum.

Bron: Voedingscentrum