Wereld Schoolmelkdag op woensdag 28 september!

CORPUS en FrieslandCampina werken samen verder aan een gezonde jeugd

Op 28 september 2016 – Wereld Schoolmelkdag – ondertekenden FrieslandCampina en CORPUS opnieuw een samenwerkingsovereenkomst voor een periode van drie jaar om het belang van voldoende bewegen, verantwoorde voeding en een gezonde leefstijl verder onder de aandacht te brengen. Leerlingen van een basisschool uit Noordwijk brachten die dag een bezoek aan Corpus, waar hen een sportieve activiteit stond te wachten, net als een medaille, een pakje schoolmelk en de reis door het menselijk lichaam. Er werd bewogen en voor de kinderen werd duidelijk welke route eten aflegt in het lichaam en wat melk doet voor het lijf.

Sinds 2013 maakt FrieslandCampina met een leerzame belevenis binnen CORPUS inzichtelijk wat de rol van melk en melkproducten in een verantwoord voedingspatroon is. Deze ‘Wereld van melk’ sluit aan op de ‘reis door de mens’, de educatieve attractie van CORPUS over het menselijk lichaam. Op interactieve wijze ervaart de bezoeker het effect van voedingsstoffen in melk op het menselijk lichaam en hoe deze helpen bij spieropbouw, het behoud van sterke botten en het voorzien van energie.

“Bewegen en verantwoord eten zijn belangrijk voor een goede gezondheid en een gezond gewicht. Met beide moet je op jonge leeftijd beginnen.” – Frank van Ooijen, Director Corporate Communication van FrieslandCampina

Melk, groente en fruit

Frank van Ooijen, Director Corporate Communication van FrieslandCampina: “Bewegen en verantwoord eten zijn belangrijk voor een goede gezondheid en een gezond gewicht. Met beide moet je op jonge leeftijd beginnen. Melk is een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen en hoort, net als groente en fruit, in een gezond voedingspatroon. FrieslandCampina wil de bezoeker van CORPUS kennis laten met de essentiële voedingstoffen die melk bevat en welke rol zij spelen in het menselijk lichaam.”

“De educatieve attractie ‘reis door de mens’ laat op een unieke manier zien hoe het lichaam werkt en hoe belangrijk het is om veel te bewegen, verantwoord te eten en gezond te leven”, aldus Huub Lazarom, director van CORPUS.

Frank van Ooijen en Huub Lazarom ondertekenen de overeenkomst

Over CORPUS

De educatieve attractie ‘reis door de mens’ biedt sinds 2008 bezoekers een unieke ervaring door ze te laten ervaren hoe het menselijk lichalam precies werkt en hoe belangrijk Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven zijn. CORPUS is daarnaast ook de thuisbasis van het CORPUS Congress Centre, waar tal van conferenties en evenementen worden georganiseerd op het gebied van bijvoorbeeld gezondheidszorg, sport en voeding.