World Dairy Summit: verantwoorde voeding voor oplossen armoede

internationaal zuivelcongres in Rotterdam

De jaarlijkse World Dairy Summit wordt van 16 t/m 19 oktober in Rotterdam georganiseerd. Ruim 1000 zuivelexperts van over de hele wereld komen bijeen om maatschappelijke thema’s rondom zuivel te bespreken. Het thema van dit jaar is ‘Dare to Dairy’.

Het verstrekken van verantwoorde voeding is essentieel voor het oplossen van de armoede in de wereld. Met deze woorden opende Gerda Verburg de IDF World Dairy Summit 2016 in Rotterdam. Verburg is coördinator van Scaling Up Nutrition (SUN) Movement, een internationale netwerkorganisatie van de Verenigde Naties die de ondervoeding in de wereld tegen gaat. Volgens Verburg kan de zuivelsector een sleutelrol spelen in het realiseren van de doelstellingen waarmee de Verenigde Naties de wereld wil verduurzamen. Zuivelproducten zijn daarmee naar haar mening een deel van de oplossing.

Tijdens de slotsessie van het congres op woensdag 19 oktober zal de ‘Declaration of Rotterdam’ worden ondertekend. Daarmee verbindt de internationale zuivelsector zich aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Meer informatie en de presentaties van de sprekers is te vinden op de World Dairy Summit website: www.idfwds2016.com/

Bron: Nederlandse Zuivel Organisatie