Aanbeveling melk en melkproducten

In Nederland zijn melk en melkproducten als kaas, yoghurt en karnemelk opgenomen in de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum stelt per leeftijdscategorie aanbevelingen vast.

Het Voedingscentrum heeft in 2011 de Richtlijnen Voedselkeuze opgesteld op basis van de ‘Richtlijnen Goede Voeding’ van de Gezondheidsraad. Het Voedingscentrum geeft per leeftijdscategorie een aanbeveling voor de productgroepen aardappelen, rijst, pasta, brood, groente en fruit, melkproducten, kaas, vlees, vis, eieren en bereidings- en smeervetten. (1)

Tot de melk en melkproducten behoort onder andere magere-, halfvolle- en volle melk en yoghurt, karnemelk, yoghurtdranken, vruchtenyoghurt, vla, kwark en pudding (1).

Aanbeveling melk en melkproducten 3

Lees meer over:

 

Referenties

1. Voedingscentrum (2016). Richtlijnen Schijf van Vijf. Den Haag, 2016.